J.P. Gouverneurlaan 40 B - (0252) 23 18 05 - info@welzijnteylingen.nl
Veelgestelde vragen

Voor aanbieders

 

Hoe kan ik een account aanmaken?

Klik op Aanbieder aanmelden. U wordt gevraagd uw organisatieprofiel in te vullen, een gebruikersnaam + wachtwoord aan te maken en een contactpersoon.

Na aanmaken van een profiel kunt u uw logo uploaden.
De gegevens van het organisatieprofiel worden zichtbaar op de website.

Het mailadres dat u in het organisatieprofiel vermeldt, wordt zichtbaar op de website. Op dit adres komen de aanmeldingen binnen en kunnen cursisten eventuele vragen stellen.

Het mailadres van uw gebruikersnaam wordt alleen gebruikt om te kunnen inloggen en wordt niet zichtbaar op de website. 

 

Hoe kan ik mijn aanbod plaatsen?

Als u een aanbieders-account heeft, kunt u een aanbod aanmaken.
U heeft de ruimte om toelichting te geven op de cursus, het programma in te vullen en verder alle relevante informatie over de cursus te vermelden.
U maakt verder een keuze in type aanbod (e-learning, workshop, cursus, themabijeenkomst), waarbij u zelf bepaalt onder welke categorie uw aanbod valt.
Ook wordt u gevraagd een keuze te maken in de doelgroep die u voor ogen heeft.

 

Voor welke doelgroepen?

De vrijwilligersacademie is bedoeld voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties (bijv. besturen). We willen ook inwoners die actief zijn in hun buurt ondersteunen met workshops of cursussen. Daarnaast is het mogelijk om aanbod voor mantelzorgers te plaatsen, waarmee het voor hen makkelijker wordt om de mantelzorg te geven en vol te houden.

U bepaalt zelf wie u wilt uitnodigen voor uw aanbod. Het is mogelijk uw aanbod voor meer doelgroepen tegelijk aan te bieden.

 

Zijn er kosten aan verbonden als ik een cursus plaats?

Aan het plaatsen van een cursus zijn geen kosten verbonden. Het is wel de bedoeling dat alleen cursussen etc. worden geplaatst die passen binnen de doelstelling van de website, namelijk ondersteunen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. De beheerder van de website heeft wel het recht aanbod te verwijderen dat niet aansluit bij de doelstelling van de website.

Zijn er kosten aan verbonden als ik een account aanmaak?
Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het aanmaken van een account. De beheerder van de website heeft wel het recht accounts te verwijderen wanneer de organisatie en het aanbod niet aansluit bij de doelstelling van de website.

 

Ik wil samen met een andere vereniging een cursus aanbieden, kan ik meerdere aanbieders vermelden?

Nee, dat kan niet. Eén organisatie geldt als aanbieder. Er kan wel melding worden gemaakt van samenwerking in de informatie over de aangeboden cursus.

 

Hoe kan ik zien wie zich heeft aangemeld voor mijn cursus etc.?

Van elke aanmelding ontvangt u automatisch een aanmeldingsmail met de gegevens van de deelnemer. Deze aanmeldingen komen binnen op het door u opgegeven mailadres van de organisatie. Het is de bedoeling dat u de deelnemer zelf een bericht stuurt om de aanmelding te bevestigen en evt. nadere gegevens te sturen.

Als u inlogt op uw eigen account, kunt u per cursus een Excel-bestand downloaden met daarin de verzamelde gegevens van de aangemelde deelnemers. Als u heeft aangegeven dat de cursus vol is, wordt een wachtlijst opgebouwd. In het Excel-bestand kunt u op het tweede tabblad zien wie op de wachtlijst staan (zie ook vraag: Mijn cursus is vol, wat nu?).
De gegevens van de aanmeldingen worden 6 maanden na afloop van de cursus van de site verwijderd. Het is de verantwoordelijkheid van u als aanbiedende organisatie om voor die tijd de gegevens te downloaden, als dat nodig is. Persoonsgegevens van deelnemers op uw eigen computeromgeving (bijv. de ontvangen mailberichten en het Excel-bestand na downloaden), vallen onder uw eigen privacy-reglement (zie ook: Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?).

 

Mijn cursus is vol, wat nu?

U kunt het in uw cursusaanbod aangeven als de cursus vol is. Daarna komen de aanmeldingen automatisch op een wachtlijst. We vragen aanbieders om deelnemers op een wachtlijst duidelijk te maken wat zij kunnen verwachten.

Om de cursus op VOL te zetten, logt u in op uw account. Klik op wijzigen van het betreffende aanbod en maak de keuze CURSUS IS VOL, UW AANMELDING KOMT OP EEN WACHTLIJST.
In het aanmeldscherm krijgt de deelnemer dit bericht ook te zien in de aanmeldknop.

 

Hoe lang blijft mijn aanbod staan?

Na afloop van de (laatste dag van de) cursus wordt uw aanbod automatisch op inactief gezet. U kunt dan via uw account nog wel bij de informatie van het aanbod.

 

Wie informeert de deelnemers over de cursus?

De Vrijwilligersacademie is niet verantwoordelijk voor het informeren, uitnodigen of afzeggen van de deelnemers.

Een deelnemer krijgt van de Vrijwilligersacademie wel een automatische mail met de gegevens van zijn aanmelding, maar de aanbiedende organisatie dient de ontvangst van de aanmelding zelf te bevestigen.
Ook de benodigde informatie voor de cursus, incasseren van evt. deelnemerskosten, etc. zijn niet de verantwoordelijkheid van de Vrijwilligersacademie.

 

Ik wil zelf wel een lezing aanbieden aan vrijwilligers. Kan dat ook via de Vrijwilligersacademie?

Vrijwilligers voor vrijwilligers, dat zou mooi zijn. Als vrijwilligers hun (vrijwilligers)ervaring of -kennis willen delen met andere vrijwilligers.

U kunt zo’n aanbod ook plaatsen op de Vrijwilligersacademie. U maakt dan ook eerst een account aan en vult dan uw eigen naam in onder Organisatie. Na aanmelding kunt u de cursus of lezing plaatsen op de website van de Vrijwilligersacademie.

 

 

Voor vrijwilligers en mantelzorgers

Hoe kan ik mij aanmelden voor een cursus?

Als u een cursus, workshop of themabijeenkomst hebt gekozen, ziet u onderaan de pagina een oranje knop. Door op de knop te klikken wordt een aanmeldingsformulier geopend.

De gegevens die u invult worden rechtstreeks naar de aanbieder gezonden. U krijgt een mailbericht dat de aanmelding is verstuurd. De aanbiedende organisatie zal u vervolgens zelf de benodigde informatie sturen.
Het kan zijn dat de cursus vol is. U kunt dan nog wel aanmelden, maar komt op een wachtlijst. De aanbiedende organisatie bepaalt zelf wat er met de wachtlijst gebeurt.

Ook als u een e-learning-cursus hebt gekozen, vindt u onderaan de pagina een oranje knop. Door op de knop te klikken wordt u direct naar de website van de cursus of de aanbiedende organisatie van de cursus gelinkt.

 

Moet ik voor het deelnemen aan een cursus betalen?

De organisatie die de cursus aanbiedt bepaalt wat de kosten van deelname zijn. U vindt die informatie in de beschrijving van het cursusaanbod.

 

Hoe kan ik mij afmelden voor een cursus?

Als u na aanmelding toch wilt afzien van deelname, neemt u rechtstreeks contact op met de aanbiedende organisatie. Contactgegevens staan in de mail die u na aanmelding van de Vrijwilligersacademie heeft ontvangen (van info@welzijnteylingen.nl).

 

Bij wie krijg ik meer informatie over een cursus?

Informatie over de cursus kunt u opvragen bij de aanbiedende organisatie zelf. Contactgegevens van de aanbiedende organisatie vindt u via hun website. In het betreffende cursusaanbod kunt u klikken op de link naar de ze website.

 

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens van degenen die zich aanmelden

Wij vragen alleen persoonsgegevens die nodig zijn om u informatie over de cursus te kunnen sturen: naam en contactgegevens. Deze gegevens zijn alleen in te zien door de organisatie die de cursus organiseert. Anderen kunnen de persoonsgegevens niet inzien.

U ontvangt een aanmeldingsmail van de Vrijwilligersacademie, met uw naam en contactgegevens en de gegevens van de cursus.
De organisatie ontvangt een mail van de Vrijwilligersacademie, met uw naam en de contactgegevens en de gegevens van de cursus waarvoor u zich heeft aangemeld.
De gegevens van alle aanmelders van de betreffende cursus worden bij de Vrijwilligersacademie weergegeven in een Excel-bestand dat alleen toegankelijk is voor de organisatie die de cursus aanbiedt.
Deze organisatie kan dit bestand downloaden naar de eigen serveromgeving.

De persoonsgegevens van de aanmeldingen worden uiterlijk 6 maanden na het beëindigen van de cursus verwijderd van de website Vrijwilligersacademie. De gegevens die nog bij de aanbiedende organisatie zijn, vallen onder het privacy-beleid van de betreffende organisatie.

De beheerder van de Vrijwilligersacademie kan geen persoonsgegevens zien van degenen die zich aanmelden. 

 

Ik ben geen vrijwilliger, maar wil wel vrijwilligerswerk doen. Kan ik mij toch aanmelden?

Zeker. Iedereen die belangstelling heeft voor vrijwilligerswerk of bijvoorbeeld actief is in zijn buurt, kan meedoen. Daarnaast is de site ook voor mantelzorgers.

 

Waarom ook aanbod voor mantelzorgers?

Wanneer je zorgt voor een ander en daarbij meer dan gebruikelijke zorg biedt (voor een kind, partner of ouder), dan heet dat mantelzorg.

Mantelzorgers worden soms voor nieuwe situaties gesteld, bijvoorbeeld hoe om te gaan met een bepaalde ziekte. Het kan dan handig zijn om een workshop of cursus daarover te volgen.
Om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken, kan het fijn zijn om te leren hoe dat te voorkomen.
Redenen genoeg om ook voor mantelzorgers workshops, informatiebijeenkomsten of cursussen aan te bieden en deze bij elkaar te plaatsen op de Vrijwilligersacademie.
Meer informatie over mantelzorg, zie de website van Welzijn Teylingen.

 

Voor besturen van vrijwilligersorganisaties

Wij willen meer vrijwilligers van onze vereniging laten deelnemen aan de cursus. Kan dat?

In de meeste gevallen zal dat kunnen, tenzij de aanbiedende organisatie daar een grens aan heeft gesteld. Elke deelnemer moet apart worden aangemeld.
Bij de aanmelding kunnen deelnemers opgeven namens welke vereniging of stichting zij deelnemen.

 

Algemeen

Mijn vraag staat er niet tussen?

Heeft u een andere vraag, neem dan contact op met Welzijn Teylingen, de beheerder van de Vrijwilligersacademie. Kijk bij contact.

 

Waarom een Vrijwilligersacademie?

Eén platform voor alle cursussen, workshops en themabijeenkomsten waar vrijwilligers in de Bollenstreek beter van kunnen worden. Dat maakt het gemakkelijk voor vrijwilligers om hun weg te vinden. Ook vrijwilligersorganisaties kunnen snel een aanbod vinden voor hun vrijwilligers.

Ook voor aanbieders is het interessant als zij weten dat vrijwilligers hun zoektocht naar cursussen beginnen op de Vrijwilligersacademie.
Samen versterken wij zo het vrijwilligerswerk in Bollenstreek.

 

Van wie is de Vrijwilligersacademie Bollenstreek?

De Vrijwilligersacademie Bollenstreek is een initiatief van Welzijn Teylingen. Welzijn Teylingen geeft advies en informatie op gebied van vrijwilligerswerk voor organisaties die volledig uit vrijwilligers bestaan én voor organisaties waar beroepskrachten samenwerken met vrijwilligers. Het doel is het bereiken van voldoende vrijwillige inzet met de juiste vaardigheden en kennis voor al het vrijwilligerswerk binnen de Bollenstreek.